Om

Vår historie

Sarpsborg Pride er en Ideel frivillig organisasjon som ble opprettet 31. Januar 2020. 


Sarpsborg Pride er endel av FRI Oslo Viken sin Pride Familie som en aktivitetsgruppe.


Hvem er FRI

FRI - Foreningen for kjønns og sekualitetsmangfold (Tidligere LLH DNF 48)


Vi er en frivillig organisasjon og er hjem for en rekke grupper og aktiviteter, som du kan delta i gjennom hele året. Vi driver kompetansehevingsprogrammet Skeiv kunnskap og er stolt arrangør av Pride i Oslo, Drammen, Fredrikstad, Sarpsborg, Jessheim, Son og Hallingdal. Vi driver også Regnbuvenn i samarbeid med flere organisasjoner.

Sammen med hele vår frivillighet arbeider vi for å skape et fritt, åpent og raust samfunn som har plass til alle mennesker. Vi arbeider for likestilling og mot diskriminering av personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet i Oslo og Viken, i hele Norge og i resten av verden. Vær fri – vær den du er.

Stå opp deg selv, for mangfold, pride og frihet – si nei til rasisme, diskriminering og hat!Hvorfor Trenger man fremdeles Pride i dag?

mange spør disse spørsmålene om vi trenger Pride fremdeles?

og svaret på det er veldig enkelt! Vi trenger fremdeles pride i dag! Ettervirkningene av 25. Juni 2022 så ser man at alle skeive i dag er utsatt for både hatkriminalitet og etterforfølgelse.


Mange følte sinne og redsel etter 25. Juni og vi i Sarpsborg Pride var like rammet av dette, vår leder var på vei til London Pub og hørte smellene og skuddene fly gjennom luften mot sine brødre og søstre på London Pub. 


Vi er veldig takknemmelig for at han gikk innom hotellet før smellene smalt.


Vi i Sarpsborg Pride vil holde solidaritetsmarkeringer for dette hvert eneste år 25. Juni.


Kampen vil forsette - ingen skal skyte oss til tauhet

 

Våre Partnere